RÓLUNK

A Szervezet megalakulásának első éveiben a tagok létszáma elérte a 2500 Hargita megyében. Ezért szükségét láttuk, hogy tanácsadást nyújtsunk és informáljuk tagjainkat a jogaikról, szakmai tájékoztatást nyújtsunk a munkahely keresésben. A Szervezet közvetítői szerepet vállal a sérültek és munkaadók között. Ezeket a tevékenységeket különböző partnerségi és együttműködési szerződésekkel valósítja meg, melyeket alapítványokkal, szervezetekkel és intézményekkel kötött (CARITAS, SPEKTRUM Oktatási Központ, Romániai Máltai Segélyszolgálat, ANPD, DJT, AJOFM, Hargita Megyei Gyerekvédelmi és Szociális Igazgatóság). Mindezek a sérültek szabad munkapiacon való elhelyezését segítik.

2019 Projektek ----------------------------------------------------------------

Image description AKADÁLYMENTESÍTETT SZÁLLÍTÁS A SÉRÜLTEKNEK
A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete akadálymentesített szállítást biztosít, a foglalkoztató muhely terápiás tevékenységeit látogató, Csíkszereda és környékén, valamint Gyergyószentmiklós és környékén élő fiatal sérülteknek. Az “AKADÁLYMENTESÍTETT SZÁLLÍTÁS A SÉRÜLTEKNEK” projektet Hargita Megye Tanácsa támogatja a Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatoságán keresztül.

Image description „EGYÜTT EGYMÁSÉRT” Integráció- és Közösségépítő tábor
A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete július 25-27 között tábort szervez az „EGYÜTT EGYMÁSÉRT” nevű projekt keretén belül Gyímesbükkben. A projekt célja egy olyan Integráció- és Közösségépítő tábor szervezése, ahol elsősorban sérülteket nevelő családokat szeretnénk segíteni nevelést, közösségi és szociális felelősségvállalást, valamint kultúrát érintő témakörökben. A tábor a KCSSZ és a Handicap közös rendezvénye.Program

Sportnap es Halaszverseny --------------------------------------------------
Image description

A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete 2019-ben is megszervezi hagyományos programjait, mint sportnap és halászverseny. A rendezvényeket Hargita Megye Tanácsa támogat, Hargita Megye Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságán keresztül és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

2%-OS KAMPÁNY -----------------------------------------------------------

Image description

Adományozza adója 2%-át a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének! Ez az adomány nem kerül semmibe az adófizetőknek! Csak egy űrlapot kell kitölteni és benyújtani az adóhivatalhoz a bejelentési határidőig. Ha nem ezt a lehetőséget választja, az összeget az állam veszi át és kezeli. Ön adományozhatja adója két százalékát (2%) a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------