RÓLUNK

A Szervezet megalakulásának első éveiben a tagok létszáma elérte a 2500 Hargita megyében. Ezért szükségét láttuk, hogy tanácsadást nyújtsunk és informáljuk tagjainkat a jogaikról, szakmai tájékoztatást nyújtsunk a munkahely keresésben. A Szervezet közvetítői szerepet vállal a sérültek és munkaadók között. Ezeket a tevékenységeket különböző partnerségi és együttműködési szerződésekkel valósítja meg, melyeket alapítványokkal, szervezetekkel és intézményekkel kötött (CARITAS, SPEKTRUM Oktatási Központ, Romániai Máltai Segélyszolgálat, ANPD, DJT, AJOFM, Hargita Megyei Gyerekvédelmi és Szociális Igazgatóság). Mindezek a sérültek szabad munkapiacon való elhelyezését segítik.

2019 Projektek ----------------------------------------------------------------

Image description AKADÁLYMENTESÍTETT SZÁLLÍTÁS A SÉRÜLTEKNEK
A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete akadálymentesített szállítást biztosít, a foglalkoztató muhely terápiás tevékenységeit látogató, Csíkszereda és környékén, valamint Gyergyószentmiklós és környékén élő fiatal sérülteknek. Az “AKADÁLYMENTESÍTETT SZÁLLÍTÁS A SÉRÜLTEKNEK” projektet Hargita Megye Tanácsa támogatja a Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatoságán keresztül.

Image description KORLÁTOK NÉLKÜL
A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete szeptember 11-15 között tábort szervez a Szent Gellért Alapítvány szelterszi menedékházában, a „KORLÁTOK NÉLKÜL” nevű projekt keretén belül. A projekt célja a szocializációs és integrációs lehetőségek azonosítása, melyek a sérülteket, de különösen a fizikai sérülteket érintik, valamint egy csapatépítő programon való részvétel.

2%-OS KAMPÁNY -----------------------------------------------------------

Image description

Adományozza adója 2%-át a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének! Ez az adomány nem kerül semmibe az adófizetőknek! Csak egy űrlapot kell kitölteni és benyújtani az adóhivatalhoz a bejelentési határidőig. Ha nem ezt a lehetőséget választja, az összeget az állam veszi át és kezeli. Ön adományozhatja adója két százalékát (2%) a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------